Frostwire - Handleiding

Handleiding - Installatie en gebruik Frostwire

Op deze webpagina zullen wij uit proberen te leggen hoe je Frostwire kunt downloaden en installeren. Uiteraard dien je eerst het programma te downloaden, wij bieden dit aan voor 4 verschillende besturingssystemen. In deze handleiding gaan wij ervan uit dat je Windows gebruikt, dit doet namelijk het overgrote deel.

Na het downloaden van Frostwire open je het bestand. Dit is .rar (in het geval van Windows dus), deze kun je openen met een compressie programma zoals Winzip en Winrar. Voor andere besturingssystemen heb je deze gratis software niet nodig!

Wanneer je dit vervolgens hebt geopend, krijg je installatie voorgeschoteld, en kom je op het onderstaande scherm terecht.Afhankelijk van je eigen keuze natuurlijk, maar je kunt er voor kiezen om Ask in te stellen als je nieuwe zoekmachine of als opstartscherm. Wil je dit niet dan zorg je dat die vinkjes uit staan. Onderaan dien je de voorwaarde te lezen en te accepteren.

Daarna krijg je het volgende scherm getoond:Hier stel je bovenaan eerst in in welke map de gedownloade bestanden moeten worden opgeslagen. Doe dit meteen goed, je kunt dit later uiteraard nog wel aanpassen.

Vervolgens wordt er gevraagd of je zelf ook bestanden wilt delen, alles onder "Shared Folders" wordt gedeeld.

Als laatste kun je de taal instellen, hier kies je naar alle waarschijnlijkheid voor Nederlands! Klik op volgende om door te gaan.

Het scherm hieronder wordt daarna ook in het Nederlands getoond.

Op deze pagina kies je de verbindingssnelheid, waarschijnlijk zal dit kabelinternet zijn, dus dan kies je voor Broadband. Mocht dit anders zijn, maak je die keuze.

Vervolgens komt er de vraag of je bij het opstarten van Windows (in dit voorbeeld) automatisch Frostwire wilt openen. Wil je dat, dan zorg je dat het vinkje aanstaat bij "Automatisch Opstarten". Wil je dat niet, dan zet je hem uiteraard uit.

Vervolgens dien je een gebruikersnaam in te voeren. Zodra je dat hebt gedaan klik je weer op Volgende.

Je bent dan op bovenstaande scherm, je kiest hier welke soort bestanden je wilt delen. In het linkermenu vind je de type bestanden (dus audio, video, software en dergelijke). Zodra je daar op klikt komen er in het rechtermenu de bestandsextensies. De kracht van het downloaden met Frostwire is het delen met anderen mensen. Als niemand iets wilt delen, kun jij ook niks downloaden. Denk dus niet alleen aan jezelf, en probeer zoveel mogelijk (niet vertrouwelijke) bestanden te delen.

Klik weer op volgende en het programma is geopend! Hier ga je in het linkermenu in het zoekveld de zoekopdracht invullen waarna je gaat zoeken.

Dubbelklik op het gewenste bestand en Frostwire begint met downloaden.

Deze handleiding voor Frostwire is geschreven door Frostwire Nederlands.nl en mag op geen enkele manier worden verspreid. Je mag hier natuurlijk wel vanuit een andere webpagina een vermelding naar maken.